Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met rode spitskool en studentenhaver
PT45M
Ovenschotel met rode spitskool en studentenhaver
De rode spitskool is, hoe kan het ook anders, een kruising tussen een gewone spitskool en een rode kool. De kleur heeft hij natuurlijk van een rode kool maar de zachte smaak komt van een spitskool.
Toen ik deze in de winkel zag liggen vond ik het leuk om er ook eens een keer iets mee te maken. Het grappige van deze rode spitskool is dat wanneer je het aan het eten bent je toch verrast wordt door de zachte smaak van de spitskool terwijl de kleur je iets anders doet vermoeden.
Ik heb de schotel zo samengesteld dat je niet alleen deze rode spitskool maar ook gewone spitskool of rode kool kunt gebruiken. Een universeel recept dus.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met rode spitskool en studentenhaver te bereiden
- Snij de kool zo dun mogelijk, snij de uien in kleine blokjes en de appels in grotere blokjes, schil de aardappelen en kook ze gaar, maak de sneetjes witbrood tot broodkruim, gebruik eventueel een blender.
- Verhit de braadboter in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul, verkruimel de bouillonblokjes en doe deze bij het gehakt.
- Doe de kool erbij en wok het geheel ongeveer 10 minuten.
- Bak intussen de appelblokjes met de suiker en kaneel.
- Voeg de appelblokjes en de studentenhaver toe aan het gehakt/kool mengsel.
- Maak intussen puree van de aardappelen en voeg er crème fraiche, en peper en zout aan toe (eventueel ook een beetje nootmuskaat)
- Vul dan een ovenschaal eerst met gewokte mengsel, doe er de puree overheen, en als laatste een mengsel van kaas, broodkruim met peper en zout naar smaak, sprenkel er nog een beetje olijfolie overheen.
- Zet deze schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Monique Kerkhoven zegt:
Denk recept als het kouder is ,groetjes monique
Wilmie Willemse zegt:
Bedankt voor je reactie, ik hoop dat het nu wel duidelijk is.
Groetjes van Wilmie.
Wilmie Willemse zegt:
Groetjes van Wilmie.