Recept
« Terug naar recepten
Zoete aardappel gratin
PT60M
Zoete aardappel gratin
De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is een gezond alternatief op
de gewone aardappel. Hij leent zich ook prima om er een heerlijke
aardappel gratin mee te maken. Ik heb de proef op de som genomen en dit
was het resultaat.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete aardappel gratin te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes, snij de ui in halve ringen.
- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal en doe er de helft van de ui bovenop. Doe er dan de tweede helft van de aardappel en ui op.
- Verdeel de salie en tijm eroverheen.
- Klop de crème fraiche met de eieren, peper en zout tot een glad geheel en doe dit in de ovenschaal.
- Doe de geraspte kaas eroverheen en zet dit ongeveer 45 minuten in de oven.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
TIP: Je kunt in plaats van een grote schaal ook kleine porties maken in bijvoorbeeld muffinvormpjes of soufflé bakjes.