Recept
« Terug naar recepten
Gratin van zoete aardappel en wortel
PT60M
Gratin van zoete aardappel en wortel
Toen ik de weekend boodschappen deed zag ik regenboogwortels liggen en die trokken mijn aandacht. Die nam ik dus mee. Ik ben altijd wel in om iets nieuws te proberen.
Ik vind het altijd lekker om bij vis worteltjes te eten. Maar op een gegeven moment wil je wel eens een keer iets anders dan gewoon gekookte worteltjes met nootmuskaat en een klontje boter. De hoogste tijd dus voor iets anders.
Zoete aardappels had ik nog in de kelder liggen en het leek me wel een lekkere en kleurrijke combinatie. Een paar eieren en wat kookroom opgepimpt met een lepeltje van de curry Madras uit het blikje van Jonnie Boer (andere kan natuurlijk ook). En ziehier een nieuw gerecht is geboren.
Natuurlijk smaakt het niet alleen als bijgerecht bij vis of vlees maar ook met een beetje geruld gehakt erin heb je een compleet gerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin van zoete aardappel en wortel te bereiden
- Snijd de aardappelen en wortelen in dunne plakjes en de ui in halve ringen.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe aardappelplakjes onderin.
- Spreid daarover de halve uienringen en bovenop de wortelplakjes.
- Klop de eieren met de room en voeg hier peper en zout en de curry Madras aan toe.
- Giet dit mengsel over het geheel en strooi er de geraspte kaas overheen
- Zet de schaal ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Prik er tegen het einde een wortelschijfje uit om de gewenste gaarheid te testen, indien nodig nog iets langer laten staan.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker bij vis maar ook bij vlees zoals bijvoorbeeld sukadelapjes.