Een fijne vegetarische ovenschotel, die je in de ochtend eentueel al kunt voor bereiden. Tijdens he opwarmen van de oven zet ik de schaal al ( eventueel afgedekt met wat aluminiumfolie) in de oven. Is de ove op temperatuur , giet er dan de saus over en stel de oven in op circa 20 minuten.
TIP Hou een kortere oventijd an, als je dunne vlugkokende macaroni hebt en vul wat water toe, mocht de schotel te droog koken.
Liever niet vegetarisch?
Voeg wat uitgebakken spekreepjes of wat hamblokjes toe.
Recept
« Terug naar recepten
Makkelijke Maandag Macaroni Ovenschotel
PT40M
Makkelijke Maandag Macaroni Ovenschotel
Weer eens een dagje met een smakelijke en tevens vegetarische ovenschotel.
Al na 20 minuten bereidingstijd kan deze schotel in de oven aan de gaartijd van 20 minuten beginnen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Een naar eigen smaak aangepast bestaand recept.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makkelijke Maandag Macaroni Ovenschotel te bereiden
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig.
- Voeg de knoflook toe en fruit even mee.
- Voeg de paprika en de bleekselderij toe en bak circa 5 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak enkele minuten mee.
- Breng op smaak met mild paprikapoeder, peper uit de molen wat Italiaanse kruidenmix en een snufje zout. Roer de de ongekookte macaroni door.
- Roer alles goed door en stort de inhoud van de pan in de ovenschaal.
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden.
- DE KAASSAUS
- Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat even zachtjes bakken.
- Dan gaat de melk erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat even pruttelen.
- Roer er 50 gram van de kaas en een eetlepel peterselie door. Laat de kaas smelten
- Verdun de saus met water, waarin het bouillonblokje is opgelost.
- Laat even pruttelen tot de juiste dikte en breng de saus op smaak met peper en wat paprikapoeder.
- Giet de saus over de macaroni en de groente.
- Beleg de schaal met de plakken tomaat en strooi er de andere 50 gram van de kaas overheen.
- Zet voor 20 minuten in de oven.
- Garneer vlak voor serveren met wat gesnipperde bladpeterselie ( en een toefje selderij groen )