Vis vlak voor het serveren de tak rozemarijn uit de stoof.
Laat wat stoofvocht afkloelen en roer er wat maizena door tot een papje, zodat de saus wat indikt.
Ideaal stoofje om restjes groente in te verwerken.
Recept
« Terug naar recepten
Alledaags kipstoofje met veel groente
PT50M
Alledaags kipstoofje met veel groente
Maak de stoofpot al in de ochtenduren. Ook bij deze stoofpot geldt, dat alle smaken nog beter de kans krijgen om in te trekken. Zo hoef je in de avond alleen nog even op te warmen en wat rijst of aardappeltjes te koken. Het blancheervocht geeft extra smaak aan de rijst of aardappeltjes.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Alledaags kipstoofje met veel groente te bereiden
- Bestrooi de kippendijen met paprikapoeder, peper en zout en bak ze rondom aan in gesmolten roomboter. Haal ze uit de pan en zet opzij. Blancheer de peen en de stukjes sperzieboon 4 minuten in water met een half kippenbuillonblokje. Giet af en VANG HET KOOKVOCHT OP. Spoel de peen en sperzieboontjes koud en laat uitlekken.
- Voeg wat olie toe aan de pan waarin de kip is aangebakken en fruit de uiringen zachter. Voeg de knoflook en de tak roemarijn toe en bak even mee.
- Blus met de azijn en laat even verwarmen.
- Voeg alle groente behalve de tomaat toe. Verkruimel de andere helft van het bouillonblokje erover. Roerbak alles enkele minuten.
- Blus met de rode wijn en laat tot circa de helft inkoken.
- Voeg tomaat en kip toe.
- Leg het deksel op de pan en stoof alles op een klein vuurtje gaar.
- Breng de stoof op smaak met een snuf cayenne peper, 1/2 el basterdsuiker en peper en zout naar smaak.
- Serveer met rijst, aardappeltjes of stokbrood en bestrooi de stoof tot slot met de bosui.