De beste vervanging voor Marsala is Madeira, maar helaas had ik slechts nog maar 50 ml. Een reden te meer om dit verrukkelijke gerecht nogmaals te maken . Een gerecht, dat ik gasten durf voor te schotelen.
Vandaag dit gerecht gemaakt en het is ons zeer goed bevallen, ondanks, dat ik iets aan het gerecht heb moeten veranderen, omdat ik geen Parmezaanse kaas had en te weinig Madeira. Bovenden heb ik het hele bakje van 250 gram champignons gebruikt. Ik heb er een rauwkost salade en rijst bij geserveerd.
Recept
« Terug naar recepten
Romige kip Marsala
PT30M
Romige kip Marsala
Zin in een gemakkelijk eenpansgerecht? Probeer dan deze romige kip Marsala. Malse kip in een romige saus met heerlijke kastanjechampignons. Dit is een recept om van te smullen! Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ in het Italiaans is een gerecht afkomstig van Sicilië, waar de Marsala wijn wordt geproduceerd.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige kip Marsala te bereiden
- Ris de blaadjes van de verse kruiden en hak ze fijn.
- Halveer de 2 kipfilets in de dikte. Wentel deze 4 stukjes door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
- Verhit de olie in de pan en bak de 4 fileetjes 3 minuten per kant. Haal ze uit de pan en zet opzij. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de ui en de plakjes champignons toe.
- Bak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg knoflook en kruiden toe en bak 1 minuut mee.
- Blus met de marsala en laat het vocht in 5 minuten tot de helft inkoken.
- Voeg de kipfilets, room en bouillon toe en laat op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen
- Roer vlak voor het serveren de geraspte Parmezaanse kaas door de saus .