Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met asperges en ham
PT60M
Ovenschotel met asperges en ham
In het begin van de aspergetijd als het nog een beetje frisjes is, heb ik geen zin in salades maar meer trek in iets warms.
En om toch maar weer eens iets anders te maken dan de gewone
klassieke asperges en omdat mijn man op zijn tijd een keertje
"aardappels" wil eten heb ik deze ovenschotel gemaakt. Voor de bodem
heb ik aardappelpuree gebruikt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met asperges en ham te bereiden
- Schil de asperges en kook ze met een beetje foelie en zout. Breng ze met ruim water aan de kook, laat ze 5 minuutjes koken, draai de pit uit, laat ze nog een kwartiertje in het hete water liggen en laat ze daarna goed uitlekken (op een schone theedoek of keukenrol).
- Schil de aardappels en kook ze gaar, giet ze af en laat ze uitstomen. Voeg een klontje boter, wat melk en peper/zout en nootmuskaat toe en stamp het tot een mooi glad geheel.
- Vet de Ovenschaal in met een beetje boter en doe de puree erin.
- Leg de uitgelekte asperges erop en verdeel de in plakjes ham erover.
- Verdeel de geraspte kaas over de ham.
- Maak een mengsel van de eieren, crème fraîche en de fijngesneden lente uitjes en giet dit over de kaas.
- Zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.