KookJij

Ovenschotel met witte asperges en Noorse garnalen

Eens een keer een andere manier om asperges met krieltjes te combineren is in een ovenschotel zoals deze. Niet met ham zoals de klassieke versie maar met Noorse garnaaltjes. Zorg ervoor dat de asperges en de garnaaltjes goed uitgelekt zijn anders krijg je teveel nattigheid.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met witte asperges en Noorse garnalen te bereiden

  1. Schil de asperges, snij ze in stukjes van 1 cm en kook ze ongeveer 10 tot 15 minuten (foelie meekoken) en laat de asperges goed uitlekken.
  2. Ontdooi de garnalen en laat ze uitlekken.
  3. Snij de dikste krieltjes doormidden, snij de lente uitjes fijn en hak de dille.
  4. Beboter een ovenschaal en doe er als eerste de krieltjes in, daarna de (uitgelekte) garnalen en vervolgens de uitgelekte asperges.
  5. Bestrooi met versgemalen zwarte peper, zeezout en een beetje nootmuskaat.
  6. Doe er dan de lente uitjes en de dille eroverheen en daarna de geraspte kaas.
  7. Als laatste de geklopte eieren met de room, zet het 45 minuten in een oven op 200 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst