N. B Ik heb de voorgekookte krieltjes alsnog extra 4 minuten gekookt.
Lekker met een groene salade.
Recept
« Terug naar recepten
Drie soorten uien ovenschotel met spekjes en kaas.
PT50M
Drie soorten uien ovenschotel met spekjes en kaas.
Een heerlijk winterwarm gerecht met spekjes en ui. Spekjes uitbakken. Uien garen en dan is de schotel al bijna klaar om in de oven te zetten.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Drie soorten uien ovenschotel met spekjes en kaas. te bereiden
- Zorg ervoor, dat je circa 250 gram ui hebt.
- Bak de spekjes knapperig uit in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Verwijder het meeste vet en smoor in het aanhangende vet de halve uiringen 10 minuten. Zet het vuur uit , roer er de uitgelekte spekjes door en stel de oven in op 200 graden
- Klop ondertussen de 3 eieren met de kookrook los, breng op smaak met flink wat gemalen peper en eventueel een snufje zout.
- Roer er de mozzarella door.
- Vet een ovenschotel dun in en verdeel de krieltjes over de bodem. Zie N. B
- Roer de uien door het eimengsel en stort dit geheel over de krieltjes.
- Zet de schotel voor 25 minuten in de oven .