Recept
« Terug naar recepten
Stamppot rode bietjes met gekaramelliseerde ui, walnoten en spekjes
PT15M
Stamppot rode bietjes met gekaramelliseerde ui, walnoten en spekjes
De stamppot is gemaakt van voorgekookte rode bietjes. De uien zijn gekaramelliseerd met bruine basterdsuiker. Zonder de spekjes ook een lekkere vegetarische stamppot.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookidee.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot rode bietjes met gekaramelliseerde ui, walnoten en spekjes te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen na het afgieten kort droogstomen. Voeg 10 gram roomboter en een scheutje melk toe en stamp de aardappelen fmet de aardappelstamper fijn samen met de geraspte bietjes.
- Pel de uien en snij ze in dunne plakjes.
- Doe de rest van de boter in de koekenpan, Doe de uiringen in de pan en strooi er een dunne laag basterdsuiker over. Bak de uienringen tot ze mooi bruin worden en de suiker is gesmolten.
- Voeg de walnoten toe en bak deze kort mee met de ui.
- Bak de spekreepjes knapperig en bruin en roer ze dan met bakvet en al door de bietenstamppot.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gekaramelliseerde uiringen en de walnoten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Monique Kerkhoven zegt:
Groetjes monique
Monique Kerkhoven zegt:
Groetjes monique
Monique Kerkhoven zegt:
Monique Kerkhoven zegt: