Recept
« Terug naar recepten
Romige stamppot rode bietjes met gember
PT20M
Romige stamppot rode bietjes met gember
In deze stamppot van aardappelen en voorgekookte rode bietjes zit ook nog appel, gebakken uien, spekreepjes, gember-bolletjes en roomkaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige stamppot rode bietjes met gember te bereiden
- Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukken.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukken.
- Snij de gember fijn.
- Pel en snipper de uien.
- Rasp de bietjes grof.
- Kook de aardappelen in water met zout gaar. Voeg de laatste 10 minuten de appelstukjes toe.
- Giet het vocht af en laat de aardappelen nog even droog stomen. Stamp de aardappelen met de roomkaas fijn.
- Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en bruin. Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de uisnippers lichtbruin.
- Voeg de geraspte bietjes, gebakken uien, gember, azijn, mosterd en honing of suiker toe. Roer alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
- Ook voor de kleur heb ik - nadat de stamppot klaar was - er nog wat grof gesneden veldsla door gedaan.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een stukje rundvlees, speklapje, karbonade of gehaktbal.