Deze Labskaus is een combinatie van diverse recepten die ik vond op internet.
We hebben er geen haring pf rolmops bij gegeten maar volgens het originele recept horen die bij de labskaus.
Wij vonden dit beiden een lekkere stamppot. Weer eens iets anders.
Recept
« Terug naar recepten
Labskaus uit Hamburg (= stamppot rode bietjes )
PT20M
Labskaus uit Hamburg (= stamppot rode bietjes )
Een lekkere zoetzure stamppot oorspronkelijk een zeemansgerecht uit Hamburg. De stamppot bestaat o.m. uit rode bietjes, corned beef en zoetzure augurken. Gebakken eieren en eventueel rolmops wordt erbij geserveerd,
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Labskaus uit Hamburg (= stamppot rode bietjes ) te bereiden
- Aardappelen schillen, in stukken snijden en in water met zout gaar koken. Goed droog stomen en stampen.
- Gekookte bietjes schillen en raspen op de grove rasp. Ui pellen en snipperen. 3 Augurken in kleine stukjes snijden. Corned beef in kleine stukjes snijden.
- Olie verhitten en corned beef met uisnippers hierin zachtjes bakken. Bietjes toevoegen en mee verwarmen. Bietjes + corned beef + stukjes augurken door de gestampte aardappelen roeren. Op smaak maken met azijn, suiker, peper en zout. Alles goed doorwarmen.
- Boter verhitten in de koekenpan en hierin 2 eieren bakken.