KookJij

Stamppot rode bietjes met prei en ontbijtspek.

Ook in de zomer smaakt een stamppotje af en toe erg lekker. Deze bietjesstamppot heb ik gemaakt in combinatie met prei. We vonden dit zo lekker dat ik het recept graag wil delen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot rode bietjes met prei en ontbijtspek. te bereiden

  1. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogstomen. Stamp de aardappelen met de aardappelstamper grof. Roer de boter door de gestampte aardappelen.
  2. Rasp de schoongemaakte bietjes grof.
  3. Snij de gewassen prei in smalle reepjes.
  4. Pel en snipper de ui.
  5. Snij het ontbijtspek in reepjes.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin eerst het ontbijspek lichtbruin en knapperig. Haal het spek uit de pan en zet apart.
  7. Bak in het overgebleven vet de uisnippers glazig. Voeg de prei hieraan toe en bak de prei mee tot beetgaar.
  8. Meng de geraspte bietjes, ui, prei en ontbijtspek door de gestampte aardappelen. Warm het geheel nog even goed door.
  9. Lekker met een speklapje of braadworstje.
  10. Roer de azijn en de honing door de stamppot en maak op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Wil je snel klaar zijn dan kun je ook bietjes uit een pot gebruiken. Laat de bietjes dan wel goed uitlekken anders wordt de stamppot te nat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst