Je kunt de stamppot ook overdoen in een ovenschaal, bestrooien met geraspte kaas en de preischotel gratineren.
De eieren geef je er dan - met de saus - apart bij.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot rauwe prei met ei en honing-mosterdsaus
PT20M
Stamppot rauwe prei met ei en honing-mosterdsaus
De eenvoudige stamppot rauwe prei werd super lekker door de hardgekookte eieren met de honing-mosterd-saus. Smullen!
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot rauwe prei met ei en honing-mosterdsaus te bereiden
- Schil de aardappelen en snij ze in niet te grote stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout.
- Was de prei en snij het witte en lichtgroene deel in hele smalle stukjes.
- Kook de eieren hard. Pel de eieren en snij deze in stukken.
- Zodra de aardappelen gaar zijn voeg je de fijngesneden prei eraan toe en laat het geheel nog plm. 2 minuten samen koken. Doe dan alles in een zeef en laat goed uitlekken.
- Doe de aardappelen-prei weer terug in de pan. Voeg een klont boter eraan toe en stamp door elkaar. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
- SAUS: Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
- Doe de stamppot in een schaal. Versier met de eieren.
- Doe er wat saus overeen en serveer de rest van de saus bij de stamppot.