Recept
« Terug naar recepten
Stamppot wilde spinazie met champignons en ei.
PT20M
Stamppot wilde spinazie met champignons en ei.
Zomerse stamppot van rauwe wilde spinazie met gebakken champignons en hardgekookt ei. Vegetariërs
lekker op deze manier. Vleeseters voegen er spekreepjes of plakjes bacon aan toe.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot wilde spinazie met champignons en ei. te bereiden
- Kook de aardappelen gaar en stamp deze fijn.
- Snij de spinazie wat fijner.
- Maak de champignons schoon.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de champignons met de uisnippers en het kerriepoeder. Maak op smaak met peper en zout.
- Pel de eieren en snij deze in grove stukken.
- Roer de slagroom en/of de boter door de gestampte aardappelen. Roer de gesneden spinazie door de aardappelen. Roer er (als de stamppot te dik is) nog wat melk door..
- Meng de champignons en de eieren door de stamppot. Maak op smaak met de mayonaise, mosterd, peper, zout en een scheutje worcestersaus of maggi.
- Voor des vleeseters: Bak de spekreepjes of de bacon in een droge koekenpan knapperig en bruin.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De stamppot is ook lekker met gewone rauwe spinazie. of gesneden rauwe witlof.