Ook lekker met rucola of romainesla.
Vegetariërs laten de spekjes weg en vervangen dit door stukjes ei en kleine blokjes pittige kaas.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot ijsbergsla met spek, paprika en kaas
PT15M
Stamppot ijsbergsla met spek, paprika en kaas
Smeuïge aardappelpuree met gebakken spekjes, uitjes en stukjes paprika en vlak voor het opdienen smalle reepjes ijsbergsla erdoor gemengd. Heerlijk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot ijsbergsla met spek, paprika en kaas te bereiden
- Kook de aardappels gaar in water met zout. Zet de aardappels even terug op de warmtebron en laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen - samen met de crème fraîche en de mosterd - fijn met een aardappelstamper.
- Bak de spekreepjes in een droge koekenpan lichtbruin. Bak de uisnippers, knoflook en blokjes paprika even mee en roer dit door de gepureerde aardappelen. Is de stamppot te dik roer er dan nog een scheutje melk door.
- Roer op het laatst de reepjes ijsbergsla en de geraspte kaas door de aardappelen.
- Garneer de stamppot met de hardgekookte eieren