KookJij

Stamppot ijsbergsla met spek, paprika en kaas

Smeuïge aardappelpuree met gebakken spekjes, uitjes en stukjes paprika en vlak voor het opdienen smalle reepjes ijsbergsla erdoor gemengd. Heerlijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot ijsbergsla met spek, paprika en kaas te bereiden

  1. Kook de aardappels gaar in water met zout. Zet de aardappels even terug op de warmtebron en laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen - samen met de crème fraîche en de mosterd - fijn met een aardappelstamper.
  2.  Bak de spekreepjes in een droge koekenpan lichtbruin. Bak de uisnippers, knoflook en blokjes paprika even mee en roer dit door de gepureerde aardappelen. Is de stamppot te dik roer er dan nog een scheutje melk door.
  3. Roer op het laatst de reepjes ijsbergsla en de geraspte kaas door de aardappelen.
  4. Garneer de stamppot met de hardgekookte eieren



Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ook lekker met rucola of romainesla.
Vegetariërs laten de spekjes weg en vervangen dit door stukjes ei en kleine blokjes pittige kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst