KookJij

Lothringische Zwiebelkuchen of Duitse uientaart

Een super lekkere uien-taart met twee soorten kaas en wat uitgebakken spek reepjes. Vegetariërs kunnen het spek rustig weglaten. Snel gemaakt met bladerdeeg.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: "80 Kochkurse fur Lieblingsrezepte" (uitgave van Neue-Mode Sonderhefte
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lothringische Zwiebelkuchen of Duitse uientaart te bereiden

  1. Oven voorverwarmen tot 225 graden.
  2. Bladerdeeg ontdooien (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je bakplaat) Bakplaat bekleden met
    bakpapier.
  3. Uien in hele dunne ringen snijden. Spek lichtbruin bakken. Uien bij het spek voegen en omscheppend meebakken tot ze lichtbruin zijn.
  4. Bladerdeeg met een vork meermalen met een vork inprikken.
  5. Spek-uienmassa over het bladerdeeg verdelen.
  6. Kaas door elkaar mengen en verdelen over de spek-uienmassa.
  7. Zure room, melk, eieren, bloem en kruiden door elkaar kloppen en over de kaas-spek-uien gieten. Glad strijken
    en taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin bakken.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In stukken snijden het heet serveren. Lekker met een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst