Recept
« Terug naar recepten
Lothringische Zwiebelkuchen of Duitse uientaart
PT20M
Lothringische Zwiebelkuchen of Duitse uientaart
Een super lekkere uien-taart met twee soorten kaas en wat uitgebakken spek reepjes. Vegetariërs kunnen het spek rustig weglaten. Snel gemaakt met bladerdeeg.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
"80 Kochkurse fur Lieblingsrezepte" (uitgave van Neue-Mode Sonderhefte
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lothringische Zwiebelkuchen of Duitse uientaart te bereiden
- Oven voorverwarmen tot 225 graden.
- Bladerdeeg ontdooien (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je bakplaat) Bakplaat bekleden met
bakpapier. - Uien in hele dunne ringen snijden. Spek lichtbruin bakken. Uien bij het spek voegen en omscheppend meebakken tot ze lichtbruin zijn.
- Bladerdeeg met een vork meermalen met een vork inprikken.
- Spek-uienmassa over het bladerdeeg verdelen.
- Kaas door elkaar mengen en verdelen over de spek-uienmassa.
- Zure room, melk, eieren, bloem en kruiden door elkaar kloppen en over de kaas-spek-uien gieten. Glad strijken
en taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin bakken.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In stukken snijden het heet serveren. Lekker met een groene salade.