Recept
« Terug naar recepten
Käsespätzle met spek en gebakken uien
PT20M
Käsespätzle met spek en gebakken uien
Spätzl is een deegwaar vooral bekend in Zuid Duitsland en Oostenrijk. Soms te koop bij Lidl. In plaats van spätzle kun je ook macaroni gebruiken. De spätzle worden gekookt, gemengd met liefst 2 verschillende kaassorten, gebakken spekreepjes en gebakken uien.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
850 kCal energie
41 Gram eiwit
32 Gram vet
94 Gram koolhydraten
41 Gram eiwit
32 Gram vet
94 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Käsespätzle met spek en gebakken uien te bereiden
- Kook de spätzle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.
- Snij de uien in dunne halve ringen. Bak deze lichtbruin in de olie. Bak de spekreepjes knapperig en lictbruin in een droge koekenpan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Doe de spätzlee in een ovenschaal. Meng de gebakken uien, het spek en 3/4 deel van de geraspte kaas door de spätzle,.Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe.
- Strooi de rest van de kaas erover. Bak ± 20 tot 25 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot er een lichtbruin korstje op is gekomen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze spätzleschotel leerden we kennen tijdens onze wintersportvakanties in Vorarlberg, Oostenrijk. Daar zat toen geen spek in maar dat heb ik er zelf aan toegevoegd. Bij de spätzle werd in Oostenrijk een aardappelsalade gegeten Ook dat vinden wij erg lekker en maak ik er vaak bij. Maar een gewone groene salade is er ook erg lekker bij.