Een overheerlijke ovenschotel, echt eens iets heel anders en heel goed voor te
bereiden. Ik heb dit al vaak gemaakt ook voor gasten en iedereen wil het recept
Ik las dit in een Duits tijdschrift.
Lekker met aardappelpuree.
Recept
« Terug naar recepten
Uien gevuld met gehakt , spekjes, spinazie en kaas
PT30M
Uien gevuld met gehakt , spekjes, spinazie en kaas
Gehalveerde, uitgeholde uien, gevuld met gehakt spinazie en kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Duits tijdschrift
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uien gevuld met gehakt , spekjes, spinazie en kaas te bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Uien schillen en dwars doorsnijden. Binnenste deel verwijderen (2 a 3 randen laten staan)
- Verwijderde deel in grove stukjes snijden.
- Water met zout aan de kook brengen en de uihelften hierin 10 minuten zacht koken. Goed uit laten lekken.
- Spek in boter zachtjes bakken samen met de helft van de in stukjes gesneden ui tot deze glazig zijn. Over de bodem van de ovenschaal verdelen.
- Rest van de ui bakken. Spinazie hieraan toevoegen al roerende ontdooien en met de deksel op de pan even garen.
- Iets laten afkoelen, dan gehakt, yoghurt, zout, nootmuskaat en peper naar smaak toevoegen. Uihelften hiermee vullen. Ui-helften in de schaal op het spek-ui-mengsel zetten .
- Afdekken met aluminiumfolie en 30 minuten in het midden van de oven bakken.
- Aluminiumfolie verwijderen. Kaas erover verdelen en nogmaals plm. 15 minuten bakken.