Wil je de taart wat minder calorierijk gebruik dan deeg voor hartige taart.
Ook met rode uien erg lekker. Ik raad wel aan om de zure room te gebruiken en de twee verschillende soorten kaas. Dat maakt de taart juist extra lekker.
Lekker als hoofdgerecht met een salade, als lunchgerecht of in kleine stukjes bij de borrel
Recept
« Terug naar recepten
Lothringische zwiebelkuchen of Duitse uientaart
PT20M
Lothringische zwiebelkuchen of Duitse uientaart
Een uientaart van de bakplaat bestaande uit bladerdeeg met spekreepjes en twee soorten kaas. Ook zonder spek erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
828 kCal energie
34 Gram eiwit
52 Gram vet
52 Gram koolhydraten
34 Gram eiwit
52 Gram vet
52 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
"80 Kochkurse fur Lieblingsrezepte" (uitgave van Neue-Mode Sonderhefte
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lothringische zwiebelkuchen of Duitse uientaart te bereiden
- Oven voorverwarmen tot 225 graden. Bladerdeeg ontdooien (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je bakplaat) Bakplaat bekleden met bakpapier. Uien in hele dunne ringen snijden. Spek lichtbruin bakken. Uien bij het spek voegen en omscheppend meebakken tot ze lichtbruin zijn. Bladerdeeg met een vork meermalen met een vork inprikken.
- pek-uienmassa over het bladerdeeg verdelen. Kaas door elkaar mengen en verdelen over de spek-uienmassa. Zure room, melk, eieren, bloem en kruiden door elkaar kloppen en over de kaas-spek-uien gieten. Glad strijken en taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin bakken.