Heerlijke combinatie van snijbonen en witte bonen. (Blote kindertjes in het gras)
Lekker ook met een balletje gehakt.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot bonen met spekjes en roomkaas
PT25M
Stamppot bonen met spekjes en roomkaas
Heerlijke combinatie van snijbonen en witte bonen. Deze stamppot wordt niet echt gestampt,
maar de groenten en het spek worden door een luchtige aardappelpuree geroerd samen met wat mosterd.
en roomkaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot bonen met spekjes en roomkaas te bereiden
- Kook de aardappelen voor de puree. Giet de aardappelen af en laat ze even goed droog stomen.
- Voeg de even voorverwarmde melk toe en de boter.
- Stamp of mix dit met de aardappelen door elkaar. Roer het rauwe ei door de puree. Dit maakt de puree heerlijk smeuïg. Maak op smaak met peper en zout.
- Maar de snijbonen schoon en snij deze in ruitjes.
- Laat de witte bonen goed uitlekken en spoel ze af met heet water.
- Bak de reepjes spek in 1 eetlepel olie knapperig en bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze even mee tot ze glazig zien.
- Roer nu de aardappelpuree, de groenten, mosterd, roomkaas en spek-uimengsel door elkaar.
- Eventueel nog even al roerend verwarmen. Ik heb dat in de wok gedaan, maar dat kan natuurlijk ook in een grote pan.