Recept
« Terug naar recepten
Stamppot koolraap met gerookte kipfilet
PT15M
Stamppot koolraap met gerookte kipfilet
. In deze stamppot is de koolraap nog lekkerder gemaakt met prei, gebakken uien, spekjes en gerookte kipfilet en gekruid met tijm en mosterd.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot koolraap met gerookte kipfilet te bereiden
- Kook de koolraap beetgaar. Giet de koolraap af in een vergiet.
- Kook de aardappelen gaar. Giet ze af. Laat de aardappelen nog even goed droogstomen.
- Bak de spekreepjes in 1 eetlepel olie bruin. Bak de gesnipperde uien mee
tot lichtbruin. Voeg de stukjes gerookte kipfilet en de preireepjes hieraan toe en bak deze steeds omscheppend een paar minuten mee. - Stamp de koolraap met de aardappelen door elkaar. Roer de room door de stamppot.
- Maak de stamppot op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en
tijm.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heerlijk romig stamppotje koolraap. Een van de vergeten groenten. Zo jammer dat koolraap zo wordt ondergewaardeerd. Het is een heerlijke ietwat zoetige groente waar je veel mee kunt doen.