Je kunt de koolraap en de aardappelen ook samen koken met de groentebouillontabletten.
Onze vrienden gebruiken zout bij het koken van de aardappelen en de koolraap en gebruiken geen room maar melk voor de stamppot.
Recept
« Terug naar recepten
Groningse stamppot koolraap met stroop
PT15M
Groningse stamppot koolraap met stroop
Bij vrienden, afkomstig uit Groningen, aten we een keer stamppot koolraap. We vonden de stamppot erg lekker en wat bleek? Er zat stroop door de stamppot. Dat bleek typisch Gronings te zijn. Dus aan de slag met stamppot koolraap met stroop.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Typisch Gronings, recept van vrienden, beetje aangepast
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groningse stamppot koolraap met stroop te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met zout.
- Kook de blokjes koolraap gaar in water met de verkruimelde groentebouillontabletten.
- Giet de aardappelen en de koolraap af in een vergiet. Laat goed uitlekken en nog even goed droogstomen.
- Stamp de aardappelen met de koolraap door elkaar met de aardappelstamper. (niet met de staafmixer want dan wordt het een soort kauwgom).
- Roer de room door de stamppot en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de keukenstroop.