KookJij

Stamppot koolraap met kastanjechampignons en gebakken uitjes

Koolraap smaakt een beetje zoetig. Koolraap is bekend als een "vergeten groente"., vroeger als "armeluisvoedsel" Jammer want koolraap is een erg lekkere en verrassend veelzijdige groente. Koolraap ook heel gezond, met een hoge voedingswaarde. Bevat weinig calorieën en zit vol met belangrijke vitamines en mineralen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot koolraap met kastanjechampignons en gebakken uitjes te bereiden

  1. Kook de koolraap samen met de aardappelen in plm. 15 tot 20 minuten gaar in water met de verkruimelde groentebouillontabletten
  2. Laat de koolraap en de aardappelen goed uitlekken in een vergiet.
  3. Doe alles weer terug in de pan. Voeg de room toe en stamp de groenten en de aardappelen fijn met een aardappelstamper (geen staafmixer !!!!). Maak de stamppot op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
  4. Roer een lepel roomboter door de stamppot (nog lekkerder).
  5. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin eerst de kastanjechampignons bruin. Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de uitsnippers lichtbruin.
  6. Roer het grootste deel van de gebakken uien en champignons door de stamppot.
  7. Gebruik de rest van de uien en de champignons als garnering.


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Zodra ik koolraap op de markt of in de winkel zie dan koop ik het. Mijn man en ik vinden koolraap beiden erg lekker. Je kunt er ongelooflijk veel mee varieren.
Wie graag vlees eet : Een karbonade, gehaktbal of een speklapje smaken erg erg lekker bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst