Zodra ik koolraap op de markt of in de winkel zie dan koop ik het. Mijn man en ik vinden koolraap beiden erg lekker. Je kunt er ongelooflijk veel mee varieren.
Wie graag vlees eet : Een karbonade, gehaktbal of een speklapje smaken erg erg lekker bij.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot koolraap met kastanjechampignons en gebakken uitjes
PT20M
Stamppot koolraap met kastanjechampignons en gebakken uitjes
Koolraap smaakt een beetje zoetig. Koolraap is bekend als een "vergeten groente"., vroeger als "armeluisvoedsel" Jammer want koolraap is een erg lekkere en verrassend veelzijdige groente. Koolraap ook heel gezond, met een hoge voedingswaarde. Bevat weinig calorieën en zit vol met belangrijke vitamines en mineralen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot koolraap met kastanjechampignons en gebakken uitjes te bereiden
- Kook de koolraap samen met de aardappelen in plm. 15 tot 20 minuten gaar in water met de verkruimelde groentebouillontabletten
- Laat de koolraap en de aardappelen goed uitlekken in een vergiet.
- Doe alles weer terug in de pan. Voeg de room toe en stamp de groenten en de aardappelen fijn met een aardappelstamper (geen staafmixer !!!!). Maak de stamppot op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
- Roer een lepel roomboter door de stamppot (nog lekkerder).
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin eerst de kastanjechampignons bruin. Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de uitsnippers lichtbruin.
- Roer het grootste deel van de gebakken uien en champignons door de stamppot.
- Gebruik de rest van de uien en de champignons als garnering.