Romainesla is een stevige slasoort dus geschikt voor een stamppotje.
Wij vonden dit stamppotje erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot Romaine-sla met spekjes en prei
PT20M
Stamppot Romaine-sla met spekjes en prei
Zomerstamppotje met krokante Romaine-sla, reepjes prei, spekjes en crème fraiche.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot Romaine-sla met spekjes en prei te bereiden
- Snijd de sla in brede repen.
- Bak de spekjes in een droge koekenpan totdat ze mooi krokant en bruin zijn. Bak de sjalotsnippers en de prei even mee.
- Schil de aardappels. Kook de aardappels gaar. Giet ze af en laat ze nog even goed droogstomen. Voeg de crème fraîche en de boter toe aan de aardappels en stamp ze fijn. Schep de sla door de aardappelstamp.Breng op smaak met peper, zout, azijn en honing.