Reden te meer, om aan een kelner naar de receptuur van dit gerecht te
vragen om het thuis zelf eens te maken, maar dan met alles erop en eraan.
De bietenstamppot ( kruimige aardappelen, gekookte rode bieten, ui en
corned beef met ministukjes augurk). Deze stamppot wordt steevast geserveerd met een gebakken ei,
rolmops of zure haring en augurken. En wie niet van rolmops houdt laat
hem dan maar weg.
Hamburg, Bremen, Duits Waddengebied, Denemarken, Finland en Zweden
en zelfs in de omgeving van Liverpool hebben zo hun eigen versie van de
Labskaus.
Eventueel kan er een klontje margarine en room door de stamppot worden
geroerd.
Recept
« Terug naar recepten
Labskaus
PT50M
Labskaus
Tijdens een 3 uur durende boottocht over de Elbe voor een rondvaart door
de Haven van Hamburg werd er rond het middaguur het zeemansgerecht
Labskaus geserveerd. Helaas bleken er personen aan boord, waarvan de
ogen groter waren dan hun magen. Toen we in de buffetrij aansloten bleken
alle "toebehoren, zoals rolmopsen en augurken" niet meer voorradig. En....
als alles dan nog werd genuttigd, maar... op het zonnedek van deze
ongelooflijke warme oktoberdag stonden borden met eenzame augurken
en rolmopsen te broeien en te dampen in de zon .
Reden te meer, om aan een kelner naar de receptuur van dit gerecht te
vragen om het thuis zelf eens te maken, maar dan met alles erop en eraan.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Recept gekregen van de kelner van de rondvaartboot.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Labskaus te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water , of water waaraan een bouillonblokje is toegevoegd.
- Giet af en stoom droog.
- Bak ondertussen de uisnippers glazig en voeg dan de in stukjes gesneden corned beef toe en verwarm deze goed mee.
- Voeg als dat warm is de geraspte bietjes toe en laat deze ook goed mee verwarmen.
- Werk dan het ui ,bieten en corned beefmengsel door de gestampte aardappelen met de kleine augurksnippers.
- Maak de stamppot verder op smaak met azijn, peper en zout, en suiker.
- Zorg dat alles goed warm is. Serveer de stamppot met een gebakken ei, rolmops of zure haring en extra augurk. En geniet van deze complete Labskaus