Recept
« Terug naar recepten
Boerenkoolstamppot met rode paprika, rode peper, rode ui en spekjes
PT30M
Boerenkoolstamppot met rode paprika, rode peper, rode ui en spekjes
In de supermarkt werd mijn aandacht getrokken door een zak boerenkool
die er anders uitzag dan gebruikelijk. Bij nadere inspectie bleek dat er
stukjes rode paprika, rode peper, en rode ui door de gesneden boerenkool
zaten.
De combinatie op zich leek me wel lekker maar omdat ik boerenkool altijd
samen met de aardappelen kook en de spekjes en uien samen apart van
de rest bak stond het idee me een beetje tegen. Daarom heb ik het idee
dus gebruikt en het op mijn eigen manier klaargemaakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkoolstamppot met rode paprika, rode peper, rode ui en spekjes te bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, pel de ui en snij ze fijn, maak de paprika schoon en snij in blokjes, snij de
- peper fijn en verwijder de pitjes. (Als je van pittig houd kun je ze gerust laten zitten)
- Kook de boerenkool met de aardappelen gaar.
- Bak in een andere pan de spekreepjes, voeg de paprika, peper en uit toe en laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes stoven.
- Giet de aardappelen met boerenkool af en stamp dit fijn.
- Voeg melk, boter, peper en zout toe en stamp alles goed door elkaar tot een smeuïge massa.
- Voeg het paprika-, peper-, ui- en spekmengsel toe en meng alles goed door elkaar.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met rookworst, een speklap, stuk worst of gehaktbal erbij.