KookJij

Witlofstamppot met spekjes en appel

Ook ík heb wel eens van die dagen dat ik weinig tot geen inspiratie heb. Ik had zin in een stamppot en kwam op Internet dit recept tegen met precies de ingrediënten die ik nog in huis had. Ik heb het een klein beetje aangepast maar de eer gaat deze keer naar 'Leuke Recepten'.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofstamppot met spekjes en appel te bereiden

  1. Kook de aardappelen in +/- 15 minuten gaar en giet ze af.
  2. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan een beetje krokant.
  3. Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern, voeg de gesneden witlof toe aan de spekjes en bak het kort mee.
  4. Stamp de aardappels fijn en voeg boter, melk, geraspte kaas, mosterd, peper, zout en nootmuskaat toe.
  5. Schep dan de spekjes met de witlof er door.
  6. Snijd de appel ik kleine blokjes en snipper de sjalot, schep deze er op het laatst doorheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst