Recept
« Terug naar recepten
Witlofstamppot met spekjes en appel
PT30M
Witlofstamppot met spekjes en appel
Ook ík heb wel eens van die dagen dat ik weinig tot geen inspiratie heb.
Ik had zin in een stamppot en kwam op Internet dit recept tegen met
precies de ingrediënten die ik nog in huis had.
Ik heb het een klein beetje aangepast maar de eer gaat deze keer naar
'Leuke Recepten'.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofstamppot met spekjes en appel te bereiden
- Kook de aardappelen in +/- 15 minuten gaar en giet ze af.
- Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan een beetje krokant.
- Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern, voeg de gesneden witlof toe aan de spekjes en bak het kort mee.
- Stamp de aardappels fijn en voeg boter, melk, geraspte kaas, mosterd, peper, zout en nootmuskaat toe.
- Schep dan de spekjes met de witlof er door.
- Snijd de appel ik kleine blokjes en snipper de sjalot, schep deze er op het laatst doorheen.