Recept
« Terug naar recepten
Witlofstamppot met spekjes en appel
PT30M
Witlofstamppot met spekjes en appel
Een stamppotje met spekjes, sjalot , witlof en appel met een zoetje van honing. Alles door de grove puree en klaar.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
494 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Lekker Snel eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofstamppot met spekjes en appel te bereiden
- Bak de spekreepjes 4 minuten op middelhoog vuur in een droge hapjespan.
- Voeg de sjalot toe en bak 3 -4 minuten mee.
- Verwijder de buitenste bladeren van het witlof en snij de onderkant af. Halveer de lof in de lengte en vervolgens in de breedte in reepjes van 1 cm breed. ( Ik heb de kernen van het witlof verwijderd)
- Kook ondertussen de aardappelen in water met wat zout gaar.
- Voeg het witlof toe aan de pan met spek en sjalot en laat circa 8 minuten bakken.
- Voeg de appelstukjes toe en bak enkele minuten mee.
- Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en even droogstomen.
- Melk ,mosterd en roomboter toevoegen en tot een grove puree stampen.
- Voeg de honing toe aan het witlof, roer goed door.
- Voeg nu de pan met witlof toe aan de puree. Roer alles goed door , verdeel over 2 voorverwarmde borden en geniet.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Het was hier wel weer voor een stamppotje. Lekker snel en weer eens wat anders.