KookJij

Spruitjesstamppot met appel

De supermarkt keten, die in onze woonplaats een filiaal heeft, is er altijd trots op dat ze veel met streekproducten werken. Dat vind ik een goeie zaak want wat je van ver haalt hoeft niet altijd per definitie lekkerder te zijn. Dus voor deze speciale spruitjes bedacht ik dit speciale recept. En dus heb de "gewone" spruitjes er bij mij een geduchte concurrent bijgekregen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjesstamppot met appel te bereiden

  1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar, maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden (overlangs), pel het sjalotje en snij het fijn, was de appel en snij deze in kleine blokjes (schillen mag maar hoeft niet).
  2. Bak de spekjes in een wok (of hapjespan) je hoeft geen vetstof toe te voegen want de spekjes geven genoeg vet.
  3. Voeg de spruitjes toe en wok deze nog ongeveer 10 minuutjes mee. (Zelf even de gewenste gaarheid proeven).
  4. Doe er de laatste minuut nog even de appelstukjes bij, deze hoeven alleen maar warm te worden dus niet gaar.
  5. Maak ondertussen puree van de aardappelen samen met de sjalot, boter, melk, peper, zout en nootmuskaat.
  6. Voeg het roerbakmengsel toe en schep alles goed door elkaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst