Recept
« Terug naar recepten
Spruitjesstamppot met appel
PT30M
Spruitjesstamppot met appel
De supermarkt keten, die in onze woonplaats een filiaal heeft, is er altijd
trots op dat ze veel met streekproducten werken. Dat vind ik een goeie
zaak want wat je van ver haalt hoeft niet altijd per definitie lekkerder te zijn.
Dus voor deze speciale spruitjes bedacht ik dit speciale recept. En dus heb de "gewone" spruitjes er bij mij een geduchte concurrent bijgekregen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjesstamppot met appel te bereiden
- Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar, maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden (overlangs), pel het sjalotje en snij het fijn, was de appel en snij deze in kleine blokjes (schillen mag maar hoeft niet).
- Bak de spekjes in een wok (of hapjespan) je hoeft geen vetstof toe te voegen want de spekjes geven genoeg vet.
- Voeg de spruitjes toe en wok deze nog ongeveer 10 minuutjes mee. (Zelf even de gewenste gaarheid proeven).
- Doe er de laatste minuut nog even de appelstukjes bij, deze hoeven alleen maar warm te worden dus niet gaar.
- Maak ondertussen puree van de aardappelen samen met de sjalot, boter, melk, peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg het roerbakmengsel toe en schep alles goed door elkaar.