TIP: Lekker bij stoofpotjes en wild.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot rode kool met gemengde noten en rozijnen en/of cranberry's
PT30M
Stamppot rode kool met gemengde noten en rozijnen en/of cranberry's
Een halve rode kool in de koelkast en trek in stamppot. Zo ontstond dit
recept.
Eigenlijk een stukje jeugdsentiment want vroeger als kind prakte ik mijn
aardappelen altijd door mijn rode kool heen. Nu heb ik het een beetje
opgepimpt met gemengde noten en rozijnen en/of cranberry's. Alweer een
heerlijke variatie in het stamppottenseizoen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot rode kool met gemengde noten en rozijnen en/of cranberry's te bereiden
- Schil de aardappelen en snij ze in stukken, snij of schaaf de rode kool, schil de appels en snij ze in stukjes.
- Breng de aardappelen, kool en appels aan de kook in een pan met water en voeg het kaneelstokje toe. Laat dit ongeveer 20 minuten koken, in ieder geval tot de kool zacht genoeg is.
- Giet het water af en haal het kaneelstokje eruit.
- Voeg melk, boter, peper, zout, nootmuskaat, azijn, noten en rozijnen toe en stamp alles door elkaar.