KookJij

Stamppot rode kool met gemengde noten en rozijnen en/of cranberry's

Een halve rode kool in de koelkast en trek in stamppot. Zo ontstond dit recept. Eigenlijk een stukje jeugdsentiment want vroeger als kind prakte ik mijn aardappelen altijd door mijn rode kool heen. Nu heb ik het een beetje opgepimpt met gemengde noten en rozijnen en/of cranberry's. Alweer een heerlijke variatie in het stamppottenseizoen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot rode kool met gemengde noten en rozijnen en/of cranberry's te bereiden

  1.  Schil de aardappelen en snij ze in stukken, snij of schaaf de rode kool, schil de appels en snij ze in stukjes.
  2. Breng de aardappelen, kool en appels aan de kook in een pan met water en voeg het kaneelstokje toe. Laat dit ongeveer 20 minuten koken, in ieder geval tot de kool zacht genoeg is.
  3. Giet het water af en haal het kaneelstokje eruit.
  4. Voeg melk, boter, peper, zout, nootmuskaat, azijn, noten en rozijnen toe en stamp alles door elkaar.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Lekker bij stoofpotjes en wild.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst