Ik had een zakje rucola in de koelkast die eraan toe was om opgemaakt te worden. Alleen rucola vond ik wat te eenvoudig, dus dacht ik aan de flageolets waarvan ik nog een klein blikje had staan.
Tijdens het koken bedacht ik dat piccalilly wel lekker zou zijn door het stamppotje en dat klopte. We hebben er heerlijk van gegeten.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot rucola met spekjes, paprika, flageolets en piccalilly
PT20M
Stamppot rucola met spekjes, paprika, flageolets en piccalilly
Het lijkt misschien een vreemde combinatie maar deze stamppot was erg lekker. De flageolets (groene kidneybonen gaven wat extra " beet" aan de stamppot en de piccalilly smaakte er erg lekker door.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot rucola met spekjes, paprika, flageolets en piccalilly te bereiden
- Spoel de flageolets af in een zeef. Laat ze goed uitlekken.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
- Bak de uisnippers even mee en voeg ook de paprikastukjes erbij.
- Snij de rucola eventueel wat kleiner.
- Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogstomen.
- Voeg de melk bij de aardappelen en stamp de aardappelen fijn.
- Meng de uitgelekte flageolets, rucola, spek, uisnippers, paprika en de piccalilly door de stamppot.
- Maak de stamppot nog op smaak met peper, zout en nootmuskaat.