Recept
« Terug naar recepten
Stamppot pittige spitskool met kerrieuitjes en rookworst
PT25M
Stamppot pittige spitskool met kerrieuitjes en rookworst
De spitskool is lekker Oosters gekruid, dus een beetje pittig. De stamppot zelf bevat geen vlees. De rookworst wordt erbij geserveerd.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot pittige spitskool met kerrieuitjes en rookworst te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze goed droogstomen.
- Maak de rookworst warm volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij de spitskool in smalle reepjes.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg alle kruiden toe en bak ze even mee. (kerriepoeder, djinten, ketoembar en sambal oelek).
- Doe de spitskool in de pan en meng alles goed door elkaar.
- Roer de ketjap door de spitskool en kruid verder met peper en zout.
- Zet het deksel op de wok of pan en laat de spitskool een plm. 6 tot 8 minuten garen. De spitskool mag niet te zacht worden, dat is niet lekker.
- Stamp de aardappelen met een aardappelstamper. Meng de spitskool met de melk en de boter door de aardappelen.
- Proef !! en maak eventueel nog op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
- Dien de stamppot op met de rookworst.
Serveertip
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De spitskool in de stamppot is lekker Indisch gekruid. Maar ik heb het toch een Nederlands recept genoemd omdat ik er van uit ga dat stamppotten echt Nederlands zijn.