Recept
« Terug naar recepten
Andijviepuree
PT30M
Andijviepuree
Zalm met spinazie is een succes verzekerde combinatie maar omdat ik nog
een krop andijvie had liggen wilde ik dat wel eens proberen. Ik kwam
erachter dat deze combinatie ook geweldig lekker is. Zeker perfect in de
winter wanneer veel mensen toch voor verse seizoensgroenten kies is dit
een aanrader.
Niet alleen bij zalm of andere vis maar ook met een stoofpotje of ander
vleesgerecht is het een heerlijk bijgerecht.
Het schepje suiker klinkt misschien raar maar het haalt het bittere van de andijvie weg.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijviepuree te bereiden
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze gaar in gezouten water.
- Was de andijvie, snijd de grote nerven uit de bladeren en snijd de bladeren vervolgens in fijne reepjes. Verhit een klontje boter in een pan en stoof er de andijvie in aan. Voeg eerst de suiker en vervolgens de room toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng er de romige andijvie erdoorheen.
- Snij de lente-uitjes fijn en schep ze samen met de geraspte kaas door de puree.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker bij zowel vis als vleesgerechten.