KookJij

Kip kerrie witlofschotel met een dakje van puree

De "gouden" combi van kip/kerrie heb ik hier in een ovenschotel gebruikt. Een heerlijke combinatie mag ik wel zeggen, en voor herhaling vatbaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip kerrie witlofschotel met een dakje van puree te bereiden

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar (15-20 min). Maak er aardappelpuree van door het fijn te stampen met wat boter, scheut melk, nootmuskaat en breng op het smaak met peper & zout.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes en bak het rondom bruin in wat boter. Voeg de gesneden witlof toe. Breng op smaak met zout, peper en flink wat kerri
  3. Uit laten lekken in een vergiet (zodat vocht van witlof minder word, anders wordt het al snel een soep).
  4. Doe het kip/kerrie/witlofmengsel in een ovenschaal en doe er de aardappelpuree eroverheen.
  5. Strooi de geraspte kaas erover heen.
  6. Zet het geheel een minuut of 20-30 in een voorverwarmde oven op 200 graden. Gebruik de laatste 5 minuten de grill stand voor een mooi gegratineerd kaaskorstje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst