Recept
« Terug naar recepten
Kip kerrie witlofschotel met een dakje van puree
PT60M
Kip kerrie witlofschotel met een dakje van puree
De "gouden" combi van kip/kerrie heb ik hier in een ovenschotel gebruikt. Een heerlijke combinatie mag ik wel zeggen, en voor herhaling vatbaar.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip kerrie witlofschotel met een dakje van puree te bereiden
- Schil de aardappelen en kook ze gaar (15-20 min). Maak er aardappelpuree van door het fijn te stampen met wat boter, scheut melk, nootmuskaat en breng op het smaak met peper & zout.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak het rondom bruin in wat boter. Voeg de gesneden witlof toe. Breng op smaak met zout, peper en flink wat kerri
- Uit laten lekken in een vergiet (zodat vocht van witlof minder word, anders wordt het al snel een soep).
- Doe het kip/kerrie/witlofmengsel in een ovenschaal en doe er de aardappelpuree eroverheen.
- Strooi de geraspte kaas erover heen.
- Zet het geheel een minuut of 20-30 in een voorverwarmde oven op 200 graden. Gebruik de laatste 5 minuten de grill stand voor een mooi gegratineerd kaaskorstje.