KookJij

Ovenschotel van witlof en kip in roomsaus van Miljuschka

Nu de herfst zijn intrede weer heeft gedaan maakt mijn oven overuren. Deze ovenschotel heb ik volgens het bestaande recept gemaakt met Opperdoezer-ronde-met-citroenboter als bijgerecht. De volgende keer probeer ik het een keer met (voorgekookte) aardappelen erin, dan heb je alles in 1x op tafel staan.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Miljuschka Witzenhausen, een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel van witlof en kip in roomsaus van Miljuschka te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Haal de uiteinden van de lof eraf, eventuele lelijke blaadjes van de buitenkant ook, snij de lofstronkjes in vieren (in de lengte) en snij de harde kern eruit. Giet de olijfolie over de bodem van een platte ovenschaal en leg de partjes witlof erin. In een enkele laag met de gesneden kant boven. Giet hier de wijn erover en zet voor tien minuten in de oven terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
  2. Snijd de kip in strips van 1 cm dik. Doe er peper en zout op en smelt de boter in een grote koekenpan tot goed warm. Voeg de kip eraan toe en bak dit 4-5 minuten of tot de kip goudbruin kleurt. Voeg de gesnipperde ui en knoflook eraan toe en bak dit voor een minuut mee.
  3. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg het kipmengsel toe aan de lof en zet de schaal weer terug in de oven.
  4. Smelt de boter voor de saus in de koekenpan (die hoef je niet eerst te wassen) en roer dan de bloem erdoor. Giet geleidelijk de melk erin terwijl je continue roert tot het mengsel iets dikker wordt.
  5. Haal van het vuur en roer de creme fraiche, de fijngesneden salie en de mosterd erdoor. Proef en voeg eventueel peper en zout als je denkt dat het nodig is.
  6. Giet de saus over de witlof en kip heen en dek het geheel af met geraspte kaas. Zet dit nog 25-30 minuten in de oven tot de saus bubbelt en de kaas goudbruin is geworden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst