Recept
« Terug naar recepten
Boerenkool ovenschotel met worst
PT30M
Boerenkool ovenschotel met worst
Boerenkoolstamppot komt bij ons elke winter regelmatig op tafel. Maar
soms wil ik wel weer eens wat anders dan steeds dezelfde stamppot. Zo
kwam ik op deze ovenschotel met nagenoeg dezelfde ingrediënten.
Ook is het makkelijk om een dubbele hoeveelheid stamppot voor 2 dagen te
maken want dat gaat met dezelfde moeite. Je kunt dan ook heel makkelijk
de 2e dag deze ovenschotel maken. Zo heb je tenminste nog een beetje
variatie.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkool ovenschotel met worst te bereiden
- Kook de boerenkool met de aardappelen gaar en giet ze af, laat ze eventjes uitdampen.
- Voeg boter, melk, mosterd, kruidenroomkaas, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp alles fijn.
- Bak in een ander pannetje de spekreepjes met de gesnipperde uien en voeg dit daarna toe aan het geheel. Schep alles goed door elkaar.
- Doe alles in een ovenschaal en verdeel de in plakjes gesneden rookworst eroverheen.
- Strooi de kaas erover en zet de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Als je een koude stamppot gebruikt (2e dag) laat de schaal dan 10-15 minuten langer in de oven staan of verwarm de stamppot eerst in de magnetron.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt in plaats van rookworst ook (gebakken) verse worst of knakworsten gebruiken.