Recept
« Terug naar recepten
Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)
PT30M
Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)
Toen ik een savooiekool kocht bij de groenteboer vertelde hij dat het ook
erg lekker is als je boerenkoolstamppot maakt om daar wat savooiekool
(groene kool) aan toe te voegen. Je stamppot wordt daar heel lekker
smeuïg van vertelde hij. Omdat ik goede raad altijd ter harte neem, heb ik
de proef op de som genomen en dit is het resultaat.
Lekker met verse worst of saucijzen en een heerlijk kuiltje jus.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool) te bereiden
- Kook de aardappelen samen met de boerenkool gaar.
- Bak in een andere pan de spekjes, voeg de ui toen en even later de in dunne reepjes gesneden savooiekool. Laat dit even samen stoven.
- Stamp de gekookte aardappelen en kool met melk, mosterd, boter en peper, zout en nootmuskaat tot een mooi glad geheel.
- Voeg het spek, ui, kool mengsel toe en schep het door de stamppot.