KookJij

Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool)

Toen ik een savooiekool kocht bij de groenteboer vertelde hij dat het ook erg lekker is als je boerenkoolstamppot maakt om daar wat savooiekool (groene kool) aan toe te voegen. Je stamppot wordt daar heel lekker smeuïg van vertelde hij. Omdat ik goede raad altijd ter harte neem, heb ik de proef op de som genomen en dit is het resultaat. Lekker met verse worst of saucijzen en een heerlijk kuiltje jus.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot boerenkool met savooiekool (groene kool) te bereiden

  1. Kook de aardappelen samen met de boerenkool gaar.
  2. Bak in een andere pan de spekjes, voeg de ui toen en even later de in dunne reepjes gesneden savooiekool. Laat dit even samen stoven.
  3. Stamp de gekookte aardappelen en kool met melk, mosterd, boter en peper, zout en nootmuskaat tot een mooi glad geheel.
  4. Voeg het spek, ui, kool mengsel toe en schep het door de stamppot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst