Recept
« Terug naar recepten
Stamppot van spitskool met een Indisch tintje
PT30M
Stamppot van spitskool met een Indisch tintje
Veel voorbeelden van Fusion zie je in de Indische keuken. Dat is ook niet
vreemd met een koloniaal verleden. Niet alleen in Nederland vinden we
veel gerechten met een Indische oorsprong, ook andersom is dat zo. Toen
ik op Java was kwam ik regelmatig de invloeden van de Nederlandse
keuken tegen en zelfs in de taal kom je "Nederlandse" woorden tegen.
Spitskool en kerrie vind ik sowieso een heerlijke combinatie en dat gebruik
ik samen wel vaker in gerechten. Niet gek dus om er ook een keertje een
stamppot mee te proberen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot van spitskool met een Indisch tintje te bereiden
- Aardappels schillen en gaar koken (20 minuten).
- Spekjes bakken, en fijngesneden ui en knoflook meefruiten.
- Fijngesneden kool erbij en samen roerbakken. Peper, zout, kerrie en ketjap toevoegen.
- Puree maken van de aardappelen, voeg melk, boter en mosterd toe.
- Schep het koolmengsel erdoor en maak eventueel nog verder op smaak.
- Optioneel: strooi er een beetje gebakken uitjes overheen, het ziet er niet alleen leuk uit maar heeft tevens ook een knapperige bite.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met een gehaktbal, saucijs of een stuk verse worst. Ook heerlijk met een sateetje.