Recept
« Terug naar recepten
Stamppot met spitskool en ananas
PT30M
Stamppot met spitskool en ananas
Ik had nog een spitskool en een halve ananas liggen en ik wilde een
stamppot maken en zo is dit recept ontstaan. Een ui erbij en nog een pakje
spekreepjes en het geheel was stamppotwaardig.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot met spitskool en ananas te bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water in 20 min. gaar.
- Bak de spekreepjes en voeg na enkele minuten de gesnipperde ui toe en bak dit ongeveer 3 minuutjes.
- Voeg de spitskool toe en bak deze 5-6 min. mee. Schep de ananasstukjes door de spitskool en laat deze even meewarmen.
- Giet de aardappelen af en laat ze nog even uitstomen. Stamp de aardappelen met de melk en boter tot een smeuïge puree, voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het koolmengsel door de puree.