Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolstamppot met appel, spek en ui
PT30M
Zuurkoolstamppot met appel, spek en ui
Een heerlijke stamppot die in de winterperiode het lekkerste is. Ik heb deze
stamppot opgepimpt met appel spek en ui en het is een heerlijke
combinatie.
Kook wel de zuurkool apart van de aardappelen want anders worden je
aardappelen niet gaar. Dit heeft te maken met het zuur in de zuurkool. Hoe
het scheikundig precies in elkaar zit weet ik niet maar het is in ieder geval
een vaststaand feit.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolstamppot met appel, spek en ui te bereiden
- Kook de aardappelen apart van de zuurkool (+/- 20 minuten).
- Voeg aan de zuurkool de wijn toe alsmede de laurier, jeneverbessen en kruidnagelen, kook dit in een aparte pan ongeveer dezelfde tijd.
- Bak in een ander pannetje de fijngesneden spek, appel en ui.
- Als de aardappelen gaar zijn afgieten en even droogstomen. Maak er puree van door pezo, mosterd, boter en melk toe te voegen.
- Doe het spek, appel ui mengsel erbij en schep alles goed door elkaar.
- Verwijder dan de laurier, jeneverbes en kruidnagel uit de zuurkool en meng de zuurkool door het pureemengsel. Een gedeelte van het kookvocht van de zuurkool (wijn) mag erbij maar let op dat het niet te nat wordt.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ik heb het gegeten met casselerrib maar met rookworst of een speklap zal het vast en zeker het ook erg lekker zijn.