Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolschotel met appel, gehakt en rookworst
PT60M
Zuurkoolschotel met appel, gehakt en rookworst
Als het weer herfst wordt en de klok is verzet. Is het is weer
een genot dat de oven aan kan en kunnen we weer genieten van heerlijke ovenschotels.
Ik heb hierin appeltjes gebruikt want dat vind ik een altijd een heerlijke combinatie
met zuurkool. Je kunt in plaats hiervan ook ananas en/of banaan
gebruiken.
Als je gehakt en rookworst "too much" vind kun je ook gewoon een van
beiden gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolschotel met appel, gehakt en rookworst te bereiden
- Kook de aardappelen gaar en maak er met pezo, nootmuskaat, mosterd, boter en melk een smeuïge puree van.
- Kook de zuurkool ongeveer 20 minuten en giet af en zet de pan even terug op de pit om de zuurkool goed droog te stomen. (Let op dat het niet aanbrand).
- Bak het gehakt rul, strooi er pezo overheen (of eventueel andere kruiden die je lekker vindt).
- Snijd de rookworst in schijfjes.
- Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes, beleg hiermee de bodem van de ovenschaal.
- Bouw de schotel dan verder op met: helft van de aardappelpuree, gehakt, zuurkool, rookworst en de andere helft van de aardappelpuree. Strooi er paneermeel overheen en leg hier en daar een klontje boter.
- 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.