Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool schotel met ananas en gehakt
PT45M
Zuurkool schotel met ananas en gehakt
Dit is een over heerlijke zuurkoolschotel.
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
760 kCal energie
19 Gram eiwit
36 Gram vet
75 Gram koolhydraten
19 Gram eiwit
36 Gram vet
75 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool schotel met ananas en gehakt te bereiden
- Kook de aardappels gaar met zout. Voeg de boter en melk toe en stamp het tot een puree.
- Kook de zuurkool in het ananassap.
- Bak de ui glazig.
- Bak het gehakt rul.
- Snijd de bananen in plakjes.
- Doe dan een laagje aardappel puree.
- Doe daar een laagje gehakt over met vervolgens een laag zuurkool met wat ananas blokjes er over verdeeld.
- Vervolgens gaat er weer een laag op, maak het gehakt op over de schotel en daar op nog het laatste beetje zuurkool.
- En vervolgens doe je het laatste ananas over de zuurkool en vervolgt door de plakjes banaan erover.
- Tenslotte doe je het laatste beetje puree erover en smeer dit uit zodat je alleen de aardappel puree ziet strooi daar nog wat paneermeel over zet deze in een voorverwarmde oven van 200 *C. Zet hem er 20 minuten in tot hij goudbruin is.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Dit is een overheerlijk ovengerecht van mijn familie.