Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: schorseneren in een melksausje met gehaktballetjes en aardappelen
PT40M
Dagschotel: schorseneren in een melksausje met gehaktballetjes en aardappelen
Eenvoudige gehaktballetjes met een overheerlijk vergeten groenten
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: schorseneren in een melksausje met gehaktballetjes en aardappelen te bereiden
- Schorseneren schillen en in citroen-water leggen voor verkleuring, snij deze in gelijke stukken. steam deze gaar.
- Aardappelen in 4 snijden en beetgaar koken in licht gezouten water.
- Gehakt mengen met chapelure, eike, mosterd, peper en zout. Draai er balletjes van en bak deze gaar aan.
- Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk en kruid naar smaak. Meng de saus over de groenten.
- Serveer deze eenvoudige dagschotel zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jeannine Van Immerseel zegt:
Dank je
Hilde!!
Gerda Lamers zegt:
Hilde Dumont zegt: