KookJij

Dagschotel: schorseneren in een melksausje met gehaktballetjes en aardappelen

Eenvoudige gehaktballetjes met een overheerlijk vergeten groenten
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: schorseneren in een melksausje met gehaktballetjes en aardappelen te bereiden

  1. Schorseneren schillen en in citroen-water leggen voor verkleuring, snij deze in gelijke stukken. steam deze gaar.
  2. Aardappelen in 4 snijden en beetgaar koken in licht gezouten water.
  3. Gehakt mengen met chapelure, eike, mosterd, peper en zout. Draai er balletjes van en bak deze gaar aan.
  4. Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk en kruid naar smaak. Meng de saus over de groenten.
  5. Serveer deze eenvoudige dagschotel zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Graag gedaan Jeannine, een simpel en gemakkelijk recept voor ieder huisvrouw of man te bereiden. Groetjes Hilde
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Weeral eentje dat verhuist van, mijn favorieten naar mijn eigen kookboek!
Dank je
Hilde!!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
De moeite waard Gerda, hier was het ook weer even geleden. Groetjes hilde
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
O dit is lekker, het is lang geleden dat ik ze gekookt heb, het wordt tijd en dan ga ik dit recept gebruiken.