KookJij

Dagschotel: spitskool met gehaktbroodje, natuuraardappelen en een ontbijtspeksausje

Een beetje gehakt over een beetje spitskool over en enkele schijfjes ontbijtspek.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: spitskool met gehaktbroodje, natuuraardappelen en een ontbijtspeksausje te bereiden

  1. Aardappelen in blokjes snijden deze beetgaar koken in licht gezouten water. Spitskool gaar steamen deze kruiden met peper, zout en muskaatnoot. Gehakt mengen met de kruiden, mosterd en chapelure maak er een broodje van bak deze gaar aan. Ontbijtspek aanbakken zonder vetstoffen voeg de fijn gesneden ajuin en look toe even goed opbakken. Bouillon toevoegen en even laten inkoken indien nodig bijbinden. Serveer alles zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad ook een lekker gerechtje ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
:-)
Nadine

Nadine zegt:
Daar is Bob het mee eens ;)
https://www.kookjij.nl/recepten/spitskool-met-komijnzaad-en-gerookte-spekreepjes
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lekker hoor! Weet je wat ook zalig is? Ontbijtspek in reepjes uitbakken, spitskool in reepjes, wokken en wat kummelzaad mee wokken. :-)