Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: gevuld gehaktbroodje met asperges vergezeld van natuuraardappelen, asperges in een curry-botersausje
PT40M
Dagschotel: gevuld gehaktbroodje met asperges vergezeld van natuuraardappelen, asperges in een curry-botersausje
Eens gehaktbroodje gevuld met heerlijke asperges.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: gevuld gehaktbroodje met asperges vergezeld van natuuraardappelen, asperges in een curry-botersausje te bereiden
- Asperges schillen een zestal aan de kant houden van ongeveer een 10 cm. De andere asperges goed gekruid beetgaar steamen. Gehakt mengen met peper, zout, currypoeder, ei en chapelure. Maak een platte schijf van het gehakt en leg de asperges erop vouw goed dicht maar de aspergepunten moeten nog zichtbaar zijn. Bak het broodje in boter gaar aan. Aardappelen in vier snijden en beetgaar koken in licht gezouten water. Neem een deel van het vocht van de asperges warm deze goed op en laat de goede boter erin smelten. Goed kruiden naar smaak voeg de in stukken gesneden asperges toe. Serveer deze dagschotel zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.