Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: paarse spruiten met opgebakken aardappelen met vleesbroodje in een natuursaus
PT40M
Dagschotel: paarse spruiten met opgebakken aardappelen met vleesbroodje in een natuursaus
Spruitkool of spruitjes werd in 1821 voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld en wordt in Europa al snel een belangrijke wintergroente. De oorspronkelijke Franse naam is "Choux de Bruxelles". In enkele talen, waaronder het Afrikaans (Brusselspruit), het Engels (Brussels sprouts) en het Zweeds (Brysselkål) verwijst men nog steeds naar Brussel. Er bestaan zowel groene als paarse spruiten
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: paarse spruiten met opgebakken aardappelen met vleesbroodje in een natuursaus te bereiden
- Aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken.
- Spruiten ontdoen van de buitenste blaadjes en beetgaar koken in licht gezouten water.
- Gehakt mengen met het eike, chapelure,peper, zout en curryketchup, maak er een broodje van en bak deze gaar in boter.
- Voor de saus: cognac lichtjes opwarmen samen met een beetje water de bouillon toevoegen roer er de koude goede boter onder.
- aardappelen opbakken, de spruiten mengen met de goede boter.
- Serveer deze dagschotel zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerda Lamers zegt:
Fijne en erg smakelijke kerstdagen en een goede jaarwisseling toegewenst
Groetjes Gerda.
Hilde Dumont zegt: