KookJij

Dagschotel: paarse spruiten met opgebakken aardappelen met vleesbroodje in een natuursaus

Spruitkool of spruitjes werd in 1821 voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld en wordt in Europa al snel een belangrijke wintergroente. De oorspronkelijke Franse naam is "Choux de Bruxelles". In enkele talen, waaronder het Afrikaans (Brusselspruit), het Engels (Brussels sprouts) en het Zweeds (Brysselkål) verwijst men nog steeds naar Brussel. Er bestaan zowel groene als paarse spruiten
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: paarse spruiten met opgebakken aardappelen met vleesbroodje in een natuursaus te bereiden

  1. Aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken.
  2. Spruiten ontdoen van de buitenste blaadjes en beetgaar koken in licht gezouten water.
  3. Gehakt mengen met het eike, chapelure,peper, zout en curryketchup, maak er een broodje van en bak deze gaar in boter.
  4. Voor de saus: cognac lichtjes opwarmen samen met een beetje water de bouillon toevoegen roer er de koude goede boter onder.
  5. aardappelen opbakken, de spruiten mengen met de goede boter.
  6. Serveer deze dagschotel zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Laat het smaken Gerda en voor jullie ook fijne feesten en een spetterend 2015. Groetjes Hilde en de hondenbende ;-)
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Dat ziet er weer erg smakelijk uit, ik print het recept uit en maak het binnenkort, lekker gemakkelijk als je eens weinig tijd hebt.
Fijne en erg smakelijke kerstdagen en een goede jaarwisseling toegewenst
Groetjes Gerda.