Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: spruitenstoemp met gevuld gehaktbroodje met spruiten
PT45M
Dagschotel: spruitenstoemp met gevuld gehaktbroodje met spruiten
Spruitjes een heerlijke combinatie met aardappel en vlees.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: spruitenstoemp met gevuld gehaktbroodje met spruiten te bereiden
- Spruiten ontdoen van de buitenste blaadjes kook deze beetgaar in licht gezouten water.
- Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water.
- Gehakt mengen met chapelure, eike en kruiden. Maak een broodje en duw deze plat, verdeel een deel van de spruiten op het gehakt en vouw toe. Bak deze gaar in boter met een beetje olijfolie.
- Pureer de aardappelen en kruid naar smaak voeg een scheutje melk toe en de spruiten. Meng goed onder elkaar.
- Serveer deze winterkost van spruiten zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Recepten uit de doos van onze sloebers 4 februari 2015
Anna Koudys zegt: