KookJij

Dagschotel: schorseneren met natuuraardappelen vergezeld van een varkensoester met camembert

Een vergeten groenten toch super lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: schorseneren met natuuraardappelen vergezeld van een varkensoester met camembert te bereiden

    1. Was de schorseneren zorvuldig, schillen met een dunschiller en leg deze in citroen water om verkleuring tegen te gaan. Snij in gelijke stukken en steam deze beetgaar.
    2. Maak van de boter, bloem en melk een bechamelsaus, kruid deze goed naar smaak, voeg de in stukjes gesneden kaas toe. Laat op een zacht vuur de kaas smelten in de saus.
    3. Voeg de heerlijke schorseneren toe.
    4. Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water.
    5. Varkensoester rosé aanbakken en kruiden. 
    6. Serveer deze dagschotel zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad Gerda een heerlijke groenten, de herfst en winter heeft toch zijn specialiteiten wat groenten betreft. De stoofpotjes komen er weer aan ;-)
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Oh heerlijk schorseneren, moet ik gauw weer eens maken.