Recept
« Terug naar recepten
Groenten: schorseneren met een camembert-sausje en rozemarijn
PT30M
Groenten: schorseneren met een camembert-sausje en rozemarijn
Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels komt namelijk een kleverig melksap vrij. Dit feit heeft de groente de bijnaam "keukenmeidenverdriet" of "huisvrouwenleed" opgeleverd.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenten: schorseneren met een camembert-sausje en rozemarijn te bereiden
- Was de schorseneren zorvuldig, schillen met een dunschiller en leg deze in citroen water om verkleuring tegen te gaan. Snij in gelijke stukken en steam deze beetgaar.
- Maak van de boter, bloem en melk een bechamelsaus, kruid deze goed naar smaak, voeg de in stukjes gesneden kaas toe. Laat op een zacht vuur de kaas smelten in de saus.
- Voeg de heerlijke schorseneren toe en serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.